Lewis Hamilton gediskwalificeerd

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Hamilton word flink gestraft voor illegale DRS

Lewis Hamilton is door de FIA gediskwalificeerd voor de kwalificatie van de sprintrace voor de Grand Prix van Brazilië.

De Brit heeft met een illegale DRS de snelste tijd gereden in de kwalificatie oordeelde de FIA zaterdagavond na lang beraad te hebben gehad. Hamilton die pole veroverde zal vanavond om 20.30 uur bij de sprintrace vanuit de pitstraat of vanaf P20 moeten starten.

“De achtervleugel voldoet bij gebruik van DRS niet aan de maximale opening van 85 millimeter”, schreef de mondiale autosportfederatie in een verklaring. Hamilton moest zich diezelfde avond nog melden bij de stewards en werd zaterdag om 14.30 uur (Nederlandse tijd) opnieuw ontboden.

De achtervleugel van Hamilton werd vier keer gecontroleerd. Het midden van de vleugel kwam wel door de test, maar de opening was aan de zijkanten te groot. De FIA stelde vast dat het probleem wordt veroorzaakt door speling in het openingsmechanisme van het DRS, of door de ophangpunten aan de zijkanten.

Verstappen kan goede zaken doen

Max Verstappen kan dit weekend ontzettend veel goede zaken doen tijdens de sprintrace en de race op zondag. Omdat Hamilton vanuit het achterste veld moet gaan starten kan de Nederlander die 19 punten voorsprong heeft in het WK-klassement die dit weekend gaan uitbreiden. Na Brazilië volgen er nog slechts drie races. Gaat Verstappen met een voorsprong van minimaal 26 punten naar huis, dan kan hij zelfs volgende week in Qatar in theorie al kampioen worden.

Gratis Sport Kijken

Online sport kijken? Check dan eens de voetbal livestream pagina van Actueel Sportnieuws. Wil je online meerdere sporten gratis kijken dan kan je ook via deze livestream van Gratis Sport Kijken proberen om een livestream te vinden. Het laatste Formule 1 en Moto GP nieuws is ook te vinden via Sport in Nederland.

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: