3 maart 2024
Engeland Nederland

Engeland - Nederland

Nederland op doelsaldo aan de leiding

Het Nederlands vrouwenelftal maakt ondanks een 3-2 nederlaag tegen Engeland nog altijd kans op deelname aan de olympische spelen in Parijs.

Oranje kende een bliksemstart op Wembley en leidde na 35 minuten al met 2-0 dankzij twee goals van Lineth Beerensteyn. De eerste was een juweel, na een schilderachtige pass van Victoria Pelova. Bij de tweede treffer kreeg ze alle hulp van de Engelse goalie Mary Earps.

Na een kwartier spelen in de tweede helft ging het in korte tijd twee keer lelijk mis voor de Nederlanders. Eerst kopte Georgia Stanway (1-2) de bal onhoudbaar achter Daphne van Domselaar, die in de eerste helft nog een wereldsave had op een schot van Lauren Hemp. Maar dezelfde Hemp maakte twee minuten na de aansluitingstreffer wel de gelijkmaker: 2-2.Het hielp Oranje niet dat ook Dominique Janssen, Sherida Spitse en Daniëlle van de Donk geblesseerd uitvielen. Supersub Ella Toone profiteerde in de blessuretijd: 3-2.

Op sinterklaasavond (dinsdag) gaat Nederland het opnemen tegen België en speelt Schotland thuis tegen Engeland. Het doelsaldo zal dan doorslaggevend zijn. Nederland heeft op Engeland daarin een voorsprong van +3 op de Engelse vrouwen.

Kijk nu live sport via www.sportstream24.nl