Lara van Ruijven vecht voor haar leven op IC

Lara van Ruijven vecht voor haar leven op IC

1 juli 2020 0 Door Sportredactie

De toestand van shorttrackster Lara van Ruijven is verslechterd meldt de KNSB. De 27-jarige van Ruijven word in een ziekenhuis in het Franse Perpignan in kunstmatige coma gehouden.

Van Ruijven, wereldkampioen op de 500 meter, verbleef met de nationale shorttrackselectie in Font Romeu. Eind vorige week werd ze met gezondheidsklachten opgenomen in een ziekenhuis in Perpignan. De diagnose was een auto-immuunreactie, die leidde tot ernstige complicaties, waaronder inwendige bloedingen.

Formule-1-live-stream-gratis

Vecht voor haar leven

“Lara vecht momenteel voor haar leven” zegt Jeroen Otter, bondscoach van de Nederlandse shorttrackers. “Met ongelooflijk veel doorzettingsvermogen heeft ze op het ijs de wereldtitel behaald, maar deze strijd is vele malen zwaarder. We leven allen enorm met haar mee en hopen met heel ons hart dat ze hier goed uitkomt.”

De ziekenhuisopname van Van Ruijven heeft diepe indruk gemaakt op het hele team. De ploeg heeft besloten voorlopig in Font Romeu te blijven, enigszins in de buurt van hun zieke teamgenoot, die in het ziekenhuis wordt omringd door haar naaste familie en vriend Ivar. Intussen regent het vanuit alle windstreken steunbetuigingen voor de shorttrackster. Die warme reacties zijn in deze zware tijd een enorme steun voor haar naasten. “Daar zijn we iedereen heel erg dankbaar voor”, laat haar vader weten.