Sportnieuws Wielrennen

Lance Armstrong niet naar Ronde van Vlaanderen

Wielrennen, Ronde van Vlaanderen, Parijs Roubaix

Armstrong moet door prive omstandigheden verstek laten gaan

BRUSSEL – Lance Armstrong komt komend weekend niet als eregast naar de Ronde van Vlaanderen. De 7-voudig Tour-winnaar moet door prive omstandigheden verstek laten gaan.

“Het spijt me enorm dat ik door familie-omstandigheden de Ronde van Vlaanderen niet kan bijwonen”, aldus Armstrong. “Onverwacht moet ik nu dicht bij huis blijven. Ik ben blij dat organisator Wouter Vandenhaute in de persoon van Roberto Martinez, de coach van de Belgische voetbalploeg, een goede vervanger heeft kunnen vinden. Hij is een goede spreker en naar ik hoorde ook een groot wielerfan.”

De aangekondige komst van Armstrong viel niet bij iedereen in goede aarde. De Amerikaan moest onder meer zijn zeven eindzeges in de Ronde van Frankrijk inleveren na zijn dopingbekentenis in januari 2013. Sindsdien is hij vrijwel nergens meer welkom in het professionele wielrennen.

Armstrong had wel zin in het bezoek liet hij weten toen hij half december werd uitgenodigd. “Ik kan niet wachten om jullie te ontmoeten en het met jullie over wielrennen te hebben”, liet hij toen in een videoboodschap weten. Aan de vooravond van de Ronde van Vlaanderen zou hij een lezing houden voor 2000 toehoorders.