Sportnieuws Vuelta

Lampaert slaat dubbelslag in Vuelta

GRUISSAN – Yves Lampaert heeft zondag de tweede rit van de Vuelta a España gewonnen. De 26-jarige Belg maakte knap werk van zijn ploeg Quick-Step Floors solo af in het Franse Gruissan en pakte en passant ook de leiderstrui.

Matteo Trentin maakte het succes compleet voor Quick-Step Floors door als tweede te eindigen. De Brit Adam Blythe van het procontinentale Aqua Blue Sport kwam als derde over de finish, voor de Belg Edward Theuns en de Italiaan Sacha Modolo.

Lampaert nam de leiding in het klassement over van Rohan Dennis, die zaterdag met BMC de beste was in de ploegentijdrit waarmee de Vuelta begon. Trentin staat tweede op één seconde.

Door de stevige wind langs de Franse zuidkust was er de hele dag vrees voor waaiers. Verschillende ploegen probeerden het peloton ook uit elkaar te trekken, maar dat lukte pas echt in de laatste twee kilometer.

Quick-Step Floors, met onder meer Niki Terpstra, zette zich op kop van het peloton, waarna er een gat ontstond achter Lampaert. De Vlaming hield stand en pakte zijn derde zege van het seizoen, na Dwars door Vlaanderen en het Belgisch kampioenschap tijdrijden.

De nervositeit zorgde voor een heel hoog tempo in de tweede rit, met een gemiddelde snelheid van 44,2 kilometer per uur over de 203,4 kilometer van Nîmes naar Gruissan. Mede daardoor reed er de hele dag een geen kopgroep vooruit.