Jan Lammers verwacht dat de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort voor spektakel gaat zorgen. Volgens de sportief directeur van de Heineken Dutch Grand Prix zorgt het circuit in de duinen voor de “pure racebeleving”.

“Dit is echt een circuit voor autocoureurs met ballen”, zegt Lammers dinsdag op de persconferentie in Zandvoort, waar bekend werd dat er vanaf 2020 weer een Grand Prix gereden gaat worden in Nederland. De overeenkomst met Zandvoort geldt voor drie jaar.

“We krijgen een sensationeel evenement”, verwacht Lammers. “En we gaan hier echt wel inhaalacties krijgen. Het is een uniek decor, dankzij de duinen. Geen enkel ander circuit is zo natuurlijk gevormd. Je krijgt hier de pure racebeleving.”

Een exacte datum voor de Dutch Grand Prix van volgend jaar is nog niet bekend, maar het is wel duidelijk dat de race in mei op de kalender komt te staan.

Het is voor het eerst in 35 jaar dat er een Formule 1-race in Nederland zal worden gehouden. De laatste keer was in 1985, toen drievoudig wereldkampioen Niki Lauda zegevierde op het circuit van Zandvoort.