De Kuip klaar voor Champions League duel

ROTTERDAM –  De Kuip in Rotterdam heeft de afgelopen dagen een flinke make-over ondergaan. Naast de vele Champions League-sponsoren die op allerlei plekken in het stadion geplakt zijn, hangen er ook weer netten van 10 meter hoog langs driekwart van het veld.

Dit was bij de thuiswedstrijden van Feyenoord in de Europa League vorig seizoen ook al zo. Feyenoord heeft namelijk nog altijd een voorwaardelijke straf van 2 wedstrijden zonder publiek openstaan en de club wil met deze maatregel nieuw gedoe voorkomen.

Alleen aan de kant van de Olympiatribune, waar de tv-camera’s staan, is geen net opgehangen. Het onderste deel van deze tribune blijft bovendien leeg tijdens de wedstrijden van Feyenoord tegen Manchester City (morgen), Sjachtar Donetsk (17 oktober) en Napoli (6 december).

Vorig seizoen waren ook alle vakken op de begane grond naast het veld leeg. Daardoor was er in De Kuip slechts plaats voor zo’n 30.000 toeschouwers in plaats van de gebruikelijke 50.000. Bij de Champions League kunnen nu iets meer dan 40.000 mensen het stadion in.

Facebook reacties
Please follow and like us: