Krommedijk zal vrijdag rood-wit kleuren voor promotie wedstrijd FC Emmen

FC Dordrecht

FC Dordrecht is gastvrij voor supporters van FC Emmen

De Krommedijk in Dordrecht zal vrijdagavond rood-wit gaan kleuren. FC Emmen kan bij een overwinning op FC Dordrecht namelijk promoveren naar de eredivisie.

Het uitvak van FC Dordrecht wat plaats bied aan 400 supporters is voor het promotieduel al uitverkocht. Maar in Dordrecht rekenen ze er ook op dat er meer mensen naar het Riwal Hoogwerkers Stadion komen wat een capaciteit heeft voor 4.100 supporters. “In principe zijn de thuisvakken natuurlijk alleen voor onze eigen supporters, maar we willen ook gastvrij zijn. En wat er tussendoor komt, mogen wij niet weigeren”, zegt Olav Ouwerkerk namens de club in gesprek met RTV Drenthe.

FC Dordrecht gaat in ieder geval niet moeilijk doen als er supporters van FC Emmen zullen plaatsnemen in de thuisvakken. “Met kampioenswedstrijden, of als Feyenoord bij ons op bezoek komt, dan gebeurt zoiets nou eenmaal. Je kunt de boel wel dichttimmeren, maar dan ben je niet gastvrij. Ik heb het namelijk zelf ook ooit eens meegemaakt.” Ouwerkerk verwacht ook geen problemen tussen de supporters van Emmen en Dordrecht. “Ik vind het ook leuk dat Emmen zo’n belangrijke wedstrijd bij ons komt spelen. We hebben van oudsher ook altijd een goede band gehad met de club. Er is ook geen ‘verleden’ tussen de supportersgroepen”

De wedstrijd tussen FC Dordrecht en FC Emmen begint om 20.00 uur. Als de Drenten winnen dan zijn ze zeker van promotie naar de eredivisie. Mocht Emmen niet winnen dan is het afhankelijk of FC Eindhoven tegen Jong PSV ook punten laat liggen.

Reageer op dit artikel