1 maart 2024
Sneeuw

Sneeuw

Koude en zachte lucht gaan de strijd aan

De winter komt volgende week terug. Volgens Weeronline word het guur en is er tevens kans op een flinke bak sneeuw.

De afgelopen dagen was het genieten voor de echte winterliefhebbers. Het was zonnig, droog en op diverse ijsbanen kon geschaatst worden. Met de dooi die nu intreed kunnen de schaatsen eerst weer in het vet, maar Koning winter komt vanaf zondag weer terug.

Image 1

Wat mogen we dan verwachten vanaf zondag? ,Er is een strijd tussen koude lucht boven Scandinavië en zachte lucht boven de Atlantische oceaan”, legt meteoroloog Floris Lafeber van Weeronline uit. ,,Waar die dichter bij elkaar liggen, daar valt heel veel neerslag.” Vanaf de Atlantische oceaan wordt vochtige lucht meegebracht. ,,Die botst met de koude lucht boven Scandinavië.”

Mogelijk komt de grens van zachte en koude lucht komende week precies boven Nederland te liggen. In het noorden van Nederland valt dan neerslag in de vorm van sneeuw, terwijl in het zuiden veel zachtere lucht is. Of dat gebeurt, is echter nog onzeker. ,,Dat hangt af van dat lagedrukgebied boven de Atlantische oceaan.” ,,In dit scenario valt in het zuiden regen en in het noorden winterse neerslag.”

Image 2

Kijk nu live sport via www.sportstream24.nl