Sven Kramer

Kramer klaar met Sportgala

Als het aan Sven Kramer ligt hoeft er geen sportgala meer komen. De 32-jarige schaatser laat dat in gesprek met de NOS vandaag weten. “Als je het aan mij vraagt zeg ik: hou ermee op”, aldus Kramer.

“Voor sporters is olympisch goud het hoogst haalbare, dan hoef je geen Sportman van het Jaar meer te worden. Dus denk ik: jongens, wat maakt het uit? Ik ben toch olympisch kampioen. Wat is de toegevoegde waarde van zo’n titel dan? Ik denk weinig.”

https://sportinnederland.com/elfstedentocht-verhalen-fotos-en-videos-gezocht/

De laatste dagen is er veel kritiek op de zondag bekendgemaakte nominaties voor Sportman en -vrouw van het Jaar. Vooral het hoge aantal schaatsers en het ontbreken van Tom Dumoulin bij de mannen en Kiki Bertens bij de vrouwen zorgden voor verbazing bij veel mensen.

“Je kunt je afvragen, en dat heb ik al vaker gedaan, of de opzet van het Sportgala niet anders moet of zelfs helemaal niet”, zegt Kramer. De Fries werd zelf Sportman van het Jaar in 2007. Hij won dat jaar alle kampioenschappen waaraan hij meedeed.

Kramer: “Als ik dit jaar zelf genomineerd was geweest, was ik er liever niet heen gegaan. Uit respect voor mijn mede-genomineerden was ik uiteindelijk toch wel gekomen, maar ik zit liever thuis.”

Plaats een reactie