Algemeen Schaatsen Sportnieuws Winter weerbericht

Koudegolf onderweg naar Nederland

Koudegolf in januari 2019 in Nederland

Langzamerhand zijn de diverse weerkaarten het wel met elkaar eens. We gaan eind volgende week beginnen aan een eerste koude golf van deze winter. Volgend weekend gaan de temperaturen langzaam dalen en gaat het in de nachten matig tot streng vriezen.

KLIK HIER: Lees nu ook ons liveblog over het naderende winterweer

Vanaf vrijdag 18 januari lijkt het beduidend kouder te gaan worden. In eerste instantie zullen de temperaturen overdag nog boven nul blijven maar in de nachten gaat het licht tot matig vriezen.

Na het weekend duiken de temperaturen verder onderuit. Overdag lijkt de temperatuur te gaan schommelen rond het vriespunt en in de nachten kan het lokaal matig tot streng te gaan vriezen.

Lange termijn

De verwachting voor de lange termijn is momenteel nog wel onzeker. Krijgen we een strenge en lange winter of moeten we het doen met een korte koudegolf? Na het weekend lijkt daar wat meer over te zeggen.

Wel zien we in de kaarten dat er in de laatste week van januari wel kans is op neerslag in de vorm van sneeuw. We zullen moeten afwachten hoe het zich verder gaat ontwikkelen. Dat het koud gaat worden dat lijkt vrijwel zeker maar hoelang de winterperiode gaat duren? daarover meer na het weekend.