22 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

‘KNVB wil van Gaal als nieuwe bondscoach’

Louis van Gaal

Louis van Gaal

Van Gaal moet Oranje naar het WK in Qatar loodsen

Louis van Gaal moet de nieuwe bondscoach gaan worden van het Nederlands elftal. Met dat nieuws komt het AD vanmorgen. Volgens de krant heeft Oranje baat bij een baas die de ploeg naar het WK in Qatar loodst.

Het Nederlands elftal heeft nog alle kansen om zich te kwalificeren voor het WK van 2022, maar in september wachten een reeks belangrijke wedstrijden tegen Noorwegen (1 september), Montenegro (4 september) en Turkije (7 september). Oranje wat in maart met 4-2 verloor in Istanbul van Turkije kan zich in deze drie wedstrijden geen grote misstap veroorloven.

Powered by WP Bannerize

Van Gaal de beste optie

De KNVB is daardoor van mening dat het bondscoachschap geen klus is voor een buitenlander, die tijd nodig heeft om de spelers en de omgeving te leren kennen. In Zeist willen ze ook niet inzetten op een clubtrainer zonder ervaring als bondscoach of een interim-trainer. De gelouterde Van Gaal wordt als de best gekwalificeerde optie gezien om Oranje door de cruciale fase van de kwalificatiereeks te loodsen. Hij leidde Nederland in 2014 naar brons op het WK in Brazilië.

De KNVB zal vaart moeten zetten achter een aanstelling van Van Gaal. Zijn laatste dienstverband was bij Manchester United, waar hij in 2016 werd ontslagen. De laatste jaren was hij nog wel als analist te zien voor Ziggo Sport. Overigens werd Van Gaal vorige zomer niet benaderd na het vertrek van Ronald Koeman. Directeuren Nico-Jan Hoogma en Eric Gudde meenden toen dat er geen behoefte was aan een dominante persoonlijkheid. Het mislukte EK onder De Boer heeft geleerd dat er wel een ‘echte baas’ nodig is, zoals Hoogma het zelf omschreef.

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites