21 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

KNVB wil onderzoek naar matchfixing

KNVB wil onderzoek naar matchfixing

KNVB wil onderzoek naar matchfixing

KNVB wil serieus onderzoek naar matchfixing in beloftencompetitie

De KNVB wil dat er grondig onderzoek komt naar vermeend matchfixing in de Nederlandse voetbal competitie.

De NOS, die maandenlang onderzoek deed naar matchfixing binnen de Nederlandse sport, onthulde in een podcastserie dat wedstrijden van de beloften van RKC Waalwijk, Fortuna Sittard en Roda JC mogelijk zijn ’gefixt’. De omroep sprak een zelfbenoemde matchfixer, die beweert onder anderen vijf spelers van Jong RKC te hebben omgekocht.

Powered by WP Bannerize

„Op basis van het huidige dossier heeft de KNVB nu onvoldoende mogelijkheden om verder onderzoek te doen en/of tot tuchtrechtelijke vervolging over te gaan”, meldt de bond. „Er is geen onomstotelijk bewijs, wat wel nodig is om een zaak te maken. De podcast geeft wel nieuwe inzichten en toont (nogmaals) aan hoe gevoelig het voetbal kan zijn voor benaderingen door criminelen om wedstrijden te ’fixen’. Met deze nieuwe inzichten kunnen politie, OM en overheid wellicht uit de voeten. We zien graag dat de autoriteiten, met al hun opsporingsmogelijkheden, kritisch naar deze podcasts luisteren en verder onderzoek doen naar dit dossier.”

Gratis Sport Kijken

Online sport kijken? Check dan eens de voetbal livestream pagina van Actueel Sportnieuws. Wil je online meerdere sporten gratis kijken dan kan je ook via deze livestream van Gratis Sport Kijken proberen om een livestream te vinden. Het laatste Formule 1 en Moto GP nieuws is ook te vinden via Sport in Nederland.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites