KNVB stelt deadline voor uitspelen amateurcompetitie


Categories :

KNVB komt met routekaart en Regio Cup

De KNVB heeft een deadline gesteld voor het uitspelen van de amateurcompetitie. Mocht in het weekend van 10 en 11 april nog niet kunnen worden gevoetbald dan word er een einde aan het seizoen gemaakt.

De voetbalbond heeft net zoals het kabinet een routekaart gemaakt waaruit de deadline duidelijk is gesteld. Het is de bedoeling dat de hoogste amateurteams, uitkomend in de A-categorie, één seizoenshelft gaan afmaken. “In dat geval geeft het sportieve aspect de doorslag (eerdere wedstrijden zijn niet voor niets gespeeld) en dan zijn promotie en degradatie nog mogelijk”, aldus de KNVB, die als tweede voorwaarde stelt dat teams in de aanloop naar 10 en 11 april vier tot vijf weken zonder beperkingen kunnen trainen om goed voorbereid aan de hervatting van de competitie te beginnen.

Regio Cup voor B-categorie

De voetbalbond besloot dinsdag al dat de competities van de lagere elftallen niet meer worden hervat. Die teams, uitkomend in de zogenoemde B-categorie, gaan zodra de overheid dat toelaat aan de slag in de Regio Cup: kleinschalige regionale toernooien voor amateurverenigingen, met korte reisafstanden.

Mocht uit de coronapersconferentie van 23 februari blijken dat de maatregelen niet versoepeld kunnen worden, dan worden alle competities in de categorie A definitief niet hervat.

Reageer op dit artikel