Meteen naar de inhoud
Home » KNVB presenteert Louis van Gaal als bondscoach

KNVB presenteert Louis van Gaal als bondscoach

“Het is toch wat hè, dat ik hier voor de derde keer zit?

Louis van Gaal 2

De KNVB  heeft dinsdagmiddag Louis van Gaal gepresenteerd als bondscoach van het Nederlands elftal. De 70-jarige trainer opende direct met een steek onder water richting de Nederlandse pers.

“Het is weer een nieuwe kennismaking met mijn vrienden van de media”, zo begon Van Gaal zijn presentatie. “Het is toch wat hè, dat ik hier voor de derde keer zit? In 2000 vond het ik een eer, in 2012 vond ik het een eer om het land te dienen. Maar nu vind ik het veel meer een eer.”

“Ik was uiteindelijk vijf jaar met pensioen. Ik zag de noodzaak: wie moet deze job anders doen? Eén punt achter in de WK-kwalificatie, een voorbereidingstijd van anderhalve dag. Wat is dat? Wat kun je doen? Wat kun je veranderen? En wat moet je juist niet veranderen?”

[wp_bannerize group=”TIPcompetitie” categories=”164,483,101,482,466,201,64,232,274,275,34,45,49,101,168,282,77,84,194,195″]

Alles bijgehouden

Ondanks dat van Gaal al vijf jaar met pensioen is heeft hij wel alles keurig bijgehouden. “Toen de KNVB bij me kwam, wist ik wel waarvoor het was. Ik heb in de afgelopen vijf jaar steeds alles bijgehouden, maar wel op de achtergrond. Ik heb ook weleens kritiek geleverd, maar dan weet je niet wat er van binnen speelt. Nu ben ik eigenlijk alweer twee weken bezig.”

Toch is het ook wel een avontuur voor van Gaal omdat hij niet echt zijn selectie kan smeden door een tekort aan tijd. “Ik vind het ook dat het niet des Van Gaals is. Het is een grote gok. In de eerste week moeten we drie wedstrijden spelen die bepalend zijn voor kwalificatie. Ik ben een procestrainer. Als je mijn carrière ziet, dan zie je dat de eerste drie maanden niet zo geweldig gaan, omdat ze moeten wennen aan het regime Van Gaal. Maar ik heb toch ja gezegd, omdat ik het Nederlandse voetbal wil helpen.”

Geef een antwoord