Ronald Koeman

Koeman begint in maart als bondscoach met duel tegen Frankrijk

De KNVB gaat maandag de nieuwe bondscoach Ronald Koeman presenteren. Dat heeft de voetbalbond dinsdag bekend gemaakt.

In april tekende de 59-jarige Koeman al een contract bij de KNVB tot en met het WK voetbal in 2026, maar omdat Louis van Gaal zijn klus als coach tot aan het wereldkampioenschap voetbal in Qatar nog moest afmaken werd besloten om na dit WK de nieuwe coach te presenteren.

De eerste interland onder Koeman, de uitwedstrijd tegen Frankrijk in de EK-kwalificatie, is pas op 24 maart. Drie dagen later is Gibraltar de tegenstander in De Kuip.

Het wordt voor de 59-jarige Koeman zijn tweede termijn als bondscoach, nadat hij van begin 2018 tot augustus 2020 al de leiding had gehad bij Oranje.

Koeman haalde destijds de Nations League-finale en dwong kwalificatie voor het EK van 2020 af. Dat toernooi werd door de coronapandemie pas een jaar later gespeeld. De geboren Zaandammer was op dat moment al weg bij Oranje, omdat hij trainer van FC Barcelona was geworden.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.