5 april 2020

Sport in Nederland

Het actuele sportnieuws van eigen bodem

KNSB wijst vordering van Verweij, N’tab en Mulder af

KNSB

KNSB

De Geschillencommissie van de KNSB heeft de vorderingen van Koen Verweij, Dai Dai N’tab en Ronald Mulder afgewezen. Als gevolg hiervan staan de selecties voor de ISU WK Afstanden in Salt Lake City (13-16 februari) en de ISU World Cup in Calgary (7-8 februari) definitief vast. 

Verweij en N’tab probeerden via de Geschillencommissie alsnog kans te maken op een startbewijs voor de WK Afstanden in Salt Lake City, op respectievelijk de 1500 en 1000 meter. Mulder vroeg om een ticket op de 500 meter voor ISU World Cup 5 in Calgary. 

Zij vochten hiermee recente beslissingen van de Selectiecommissie Langebaan van de KNSB aan. Die verstrekte Kjeld Nuis (vanwege ziekte afwezig bij de KPN NK Afstanden) een aanwijsplaats voor de ISU WK Afstanden op zowel de 1000 als 1500 meter. Ronald Mulder (die materiaalpech had bij de KPN NK Afstanden) kreeg geen aanwijsplaats voor Calgary.

De Geschillencommissie nam maandag ruim twee uur de tijd voor de behandeling van de zaak. In de uitspraak, die vanochtend schriftelijk bekendgemaakt werd, wijst de commissie alle vorderingen van de drie Reggeborgh-schaatsers af. De Geschillencommissie oordeelt dat de SCL de selectieprocedure juist heeft gevolgd.“Het is goed dat de Geschillencommissie vaststelt dat wij als SCL correct hebben gehandeld”, reageert Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “Het belangrijkste is dat iedereen nu duidelijkheid heeft en de focus weer volledig kan leggen op de sportieve voorbereiding op deze belangrijke wedstrijden.”