Schaatsen

KNSB niet verder met Jan Coopmans

Bondscoach Coopmans krijgt geen nieuw contract van de KNSB

De KNSB en Jan Coopmans gaan uit elkaar. De bondscoach van de teamonderdelen krijgt van de schaatsbond geen nieuw contract.

Lees ook: Patrick Roest haalt uit naar KNSB

“We hebben de samenwerking breed geëvalueerd, inclusief de doelstelling om bij de Olympische Spelen op de teamonderdelen minimaal drie medailles te halen, liefst gouden”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “Op basis van deze evaluatie hebben we besloten het contract van Jan niet te verlengen. We hopen wel dat zijn enorme kennis en ervaring voor de schaatssport behouden zullen blijven.”

“Dit komt niet onverwacht. We hadden in Beijing meer goud moeten winnen. Het is begrijpelijk dat de KNSB niet verlengt”, reageert Jan Coopmans. “Ik ben dankbaar, ook omdat ik de laatste jaren van twee grote schaatsiconen van nabij heb mogen meemaken. Ik ben nu ‘einde contract’ en dus een vrij man. Volgende maand word ik 65, maar ik heb nog te veel ambitie om al met pensioen te gaan.”

De KNSB gaat de komende periode in overleg met de topteams kijken hoe de teamonderdelen het best kunnen worden aangestuurd tot en met de Winterspelen van 2026. Die Olympische Spelen zullen plaatsvinden in Italië (Milaan/Cortina d’Ampezzo).

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord