Pyeongchang 2018 Shorttrack Sportnieuws

Sjinkie Knegt: “Ik ben er in ieder geval klaar voor”

PYEONGCHANG – Shorttracker Sjinkie Knegt denkt dat de Koreanen het ijs zachter gaan maken om zo meer voordeel voor zichzelf te gaan creëren. “Ik ga er vanuit dat ze het ijs zachter gaan maken”, vertelt Knegt tijdens een persconferentie in de internationale zone. “Dat is in hun voordeel.”

De 28-jarige Fries  is op vele shorttrack-onderdelen topfavoriet. Hij sjeesde de eerste dagen dan ook over de baan, maar bondscoach Jeroen Otter adviseerde hem rustiger aan te doen. “De snelle tijden van de eerste training hebben we niet meer gereden. We mogen de concurrentie van Jeroen niet wijzer maken dan ze nu al zijn.”

Ondanks de eigenwijsheid, gehoorzaamt Knegt z’n bondscoach. “Ik luister daar zeker naar. De trainingen daarna houd je dan toch in. Elke keer dat we hier op het ijs komen zitten er mensen van andere landen op de tribune om alles te meten”, weet hij. “Dat gebeurt eigenlijk heel het jaar door tijdens de wedstrijden. Dus ook hier voor de start van de Spelen. We gaan zien hoe het zaterdag is. Ik ben er in ieder geval klaar voor.”