Eredivisie Sportnieuws Voetbal

Knappe comeback van PEC in Tilburg

TILBURG – PEC Zwolle heeft zaterdagavond in de eredivisie goede zaken gedaan tegen Willem II. Na een 2-0 achterstand werd het nog 2-3 voor het team van coach John van ‘t Schip. Mustafa Saymak was de matchwinner.

De Tricolores begonnen uitstekend aan de wedstrijd in het Koning Willem II Stadion. Na tien minuten tekende Fran Sol voor de 1-0. Hij kreeg de bal gelukkig voor de voeten na een fout in de defensie van PEC. Voor Sol betekende het alweer zijn achtste competitietreffer. Het werd nóg mooier voor Willem II toen Ben Rienstra, oud-speler van PEC, na 36 minuten een rebound binnenschoot.


Vlak voor de pauze tekende PEC voor de aansluitingstreffer. De bal ging op de stip na een overtreding van Konstantinos Tsimikas en Bram van Polen, die eerder deze week nog een penalty huizenhoog over schoot, liet de mogelijkheid om te scoren aan middenvelder Erik Bakker. Hij faalde niet.

PEC knokte zich dit seizoen al vaker terug na een achterstand en ook in Tilburg bewees de ploeg van trainer John van ‘t Schip over ruggengraat te beschikken. Op aangeven van Bakker maakte Saymak na een uur de 2-2. Diezelfde Saymak bezorgde PEC zelfs de overwinning. Een schot van Younes Namli werd in eerste instantie nog gekeerd door Willem II-goalie Matthijs Branderhorst, maar de rebound was voor Saymak.

Door de knappe zege in Tilburg heeft PEC nu 33 punten, twee minder dan nummer drie AZ. Willem II blijft op de veertiende plaats staan, met 16 punten.