Kjeld Nuis en zijn trainer Jac Orie zijn het niet eens met de uitsluiting van de schaatser bij het EK sprint in Collalbo. Nuis werd gediskwalificeerd omdat hij een blokje in de binnenbocht raakte. Nuis zou daarbij over de lijn zijn gekomen maar volgens de coach van team Jumbo-Visma klopt het verhaal van de officials voor geen meter.

“Kijk, als hij met zijn schaats over de lijn is gegaan, is het duidelijk. Dan ligt je eruit”, zegt coach Jac Orie. “Maar de arbitrage heeft het ons nog niet duidelijk kunnen laten zien. En dat vind ik een beetje tragisch, zeker na de geweldige 1.000 meter die Kjeld reed.”

Bij het nemen van de eerste binnenbocht tikte Nuis tenminste één blokje aan. “Je ziet inderdaad twee blokjes over het ijs schieten, maar je ziet op de tv-beelden niet dat hij over de lijn gaat met zijn schaats”, legt Orie uit.

“Volgens de dienstdoende scheidsrechter hadden twee baanarbiters dat dan weer wel gezien. Op de tv-beelden kunnen we die twee echter lastig terugvinden. Wij zagen ze niet. Daarom hebben we nu een protest ingediend. We hebben moeite met de bewijslast.”