Kiki Bertens onderuit bij rentree

Kiki Bertens

LINZ – Kiki Bertens is er maandag niet in geslaagd haar rentee op de WTA-tour met een zege op te luisteren. De 24-jarige Westlandse ging in de eerste ronde in Linz onderuit tegen de Roemeense Sorana Cirstea.

Bertens, 23e van de wereld, kwam bijna een maand niet in actie nadat uit medische en fysieke tests bleek dat ze oververmoeid was. Ze had na haar verlies in de eerste ronde van de US Open geen wedstrijd meer gespeeld.

In Linz was ze kansloos tegen nummer 83 van de wereld. Cirstea won in twee sets: 6-4 en 6-2.

Bertens kreeg in beide sets voldoende kansen. Steeds als ze de service van de Roemeense pakte, werd ze echter zelf gebroken. Een late break in de openingsset kwam ze niet meer te boven.

In de tweede set wist ze haar niveau niet meer op te krikken. Cirstea pakte een vroege voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Na iets meer dan een uur spelen had ze de winst binnen.

Volgens coach Raemon Sluiter brak een gebrek aan wedstrijdritme en vertrouwen Bertens op. Fysiek was ze namelijk in orde. “Kiki heeft tien dagen goed getraind en was fit en gretig om weer te spelen. Door spanning en enkele tegenslagen in de wedstrijd krijgt het negatieve in haar denken de overhand.”

Bertens komt in Linz ook nog uit in het¬†dubbelspel en Sluiter hoopt dat zijn pupil daarin nog wat wedstrijden kan winnen. “Dan voel je toch die spanning bij wedstrijdpunten die je in de training niet hebt. Ik hoop dat ze dan volgende week in Luxemburg kan genieten van haar laatste toernooi van dit jaar.”

Na een vakantie van twee weken voor Bertens, begint het duo aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het WTA-toernooi van Auckland is in januari het eerste dat op het programma staat.

“Kiki krijgt eerst een break”, zei Sluiter. “De gedwongen rustpauze afgelopen maand was echt broodnodig en verandert niets aan de plannen voor de komende maanden.”

%d bloggers liken dit: