Kiki Bertens (29) bezig aan laatste seizoen

Kiki Bertens (29) bezig aan laatste seizoen

Kiki Bertens: “De tank is leeg”

Kiki Bertens (29) stopt aan het einde van het seizoen met tennissen. Dat heeft de Wateringse vandaag bekend gemaakt bij een persbijeenkomst.

“Zonder tennis was ik nooit zo ver gekomen in het leven en was ik nooit de persoon geworden die ik nu ben. Maar als je dit zoveel jaren doet, weet je ook: er is een leven hierna. Ik ben klaar om mijn leven op een andere manier in te vullen dan ik nu aan het doen ben.”

Bertens speelt in 2021 hoe dan ook nog drie toernooien: het grastoernooi in Eastbourne (volgende week), Wimbledon (28 juni-11 juli) en de Olympische Spelen in Tokio (23 juli-8 augustus). Hoewel de huidige nummer twintig van de wereld nog altijd niet weet of haar achillespees het de komende maanden gaat houden, kijkt ze uit naar de laatste maanden uit haar loopbaan.

“Misschien valt er nu wel een last van mijn schouders doordat ik deze knoop heb doorgehakt. Ik wil het voor mezelf op een zo goed mogelijke manier afsluiten en alle energie in de komende toernooien steken. Ik wil nog knokken voor de Spelen en als het lichaam het goed houdt, zal ik kijken of nog door wil en kan. Ik ben in ieder geval niet bang voor het zwarte gat”, sloot Bertens lachend af.

Brief Kiki Bertens
Brief Kiki Bertens
Geef reactie

Laat reactie achter