juni 30, 2022

Sport in Nederland | Sportnieuws

Vind hier het laatste nationale en internationale sportnieuws

Kijk via deze zender live de Ronde van Zwitserland

2 min read
Ronde van Zwitserland live (Foto Flickr)

Ronde van Zwitserland live (Foto Flickr)

Ronde van Zwitserland live op Eurosport en via de Eurosportplayer

De komende week staat de Ronde van Zwitserland op het programma. Via deze zender kan je live naar alle etappes kijken in de Tour de Suisse van 2022.

De Ronde van Zwitserland is de komende week dagelijks live te zien via Eurosport 1 en via de Eurosportplayer. Mocht je geen Eurosport hebben dan kan de Eurosportplayer uitkomst bieden. Voor slechts een paar euro kan je wielrennen online kijken en ook nog eens zonder irritante reclame.

De etappes van de Ronde van Zwitserland 2022

De 1e etappe bestaat uit een heuvelachtige lus rond Küsnacht. De finish ligt een kleine 4 kilometer na een klimmetje van 3,8 kilometer à 5,6%.

Ook de 2e etappe is heuvelachtig. Op 14,3 kilometer van de finish ronden de renners een klim van 6,2 kilometer, die in laatste 2 kilometer met 8,4% stijgt. De rest van het parcours is vrijwel helemaal in dalende lijn.

En jawel, ook de 3e etappe is een heuvelrace. Het meeste klimwerk zit in het hart van de race, waarna de weg in de laatste 27 kilometer nagenoeg vlak is.

Helemaal vlak is de 4e etappe niet – de route herbergt 1.938 hoogtemeters -, maar in theorie is het de beste kans van de week voor de sprinters. Hoewel, een klim van 2,8 kilometer à 8,7% ligt op 19 kilometer van de streep en na de afdaling is het parcours in de laatste 4 kilometer vlak.

De 5e etappe van de Ronde van Zwitserland serveert in de tweede helft een spervuur aan klimmetjes. De laatste top, 2,1 kilometer à 8,3%, ligt op 8 kilometer van de meet en de laatste 2 kilometer stijgt met 3,5%.

In de 6e etappe is het buffelen geblazen. De renners overwinnen 4.208 hoogtemeters en die zijn verdeeld over hele lappen vals plat en twee bergen. Ten eerste de Nufenenpas – 24,5 kilometer à 5,5% – en ten tweede de klim naar de streep. Dat is de Moosalp, 17,6 kilometer lang en met een gemiddelde stijging van 7,5%.

De laatste kans voor klimmers verschijnt in de 7e etappe. Na drie beklimmingen onderweg – één lang, één gemiddeld, één kort – stijgt de weg in de laatste 14,4 kilometer à 8,6% naar de streep in Malbun.

Met 113 hoogtemeters op een parcours van 25,6 kilometer kun je de afsluitende tijdrit van de Ronde van Zwitserland rustig vlak noemen.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.