Sportnieuws Vuelta Wielrennen

Kelderman baalt van tijdsverlies in Vuelta

Wilco Kelderman

Kelderman grote verliezer in 6e etappe Vuelta

Wilco Kelderman was na afloop van de 6e etappe in de Vuelta niet blij met het materiaalpech wat hij opliep. De kopman van Sunweb verloor in een vlakke etappe 1 minuut en 44 seconden en duikelde in het algemeen klassement van de 6e naar de 17e plaats.

“Het is pijnlijk om op zo’n manier tijd te verliezen, maar ik kan het niet meer terugdraaien”, treurde Kelderman na afloop van de etappe. “Ik ben erg teleurgesteld, maar op dit moment kan ik er niets aan doen.”

Op 25 kilometer van de finish kreeg Kelderman een kapotte achterband door een botsing bij een valpartij voor hem. De Barnevelder kon nog even doorrijden, maar moest even later toch van fiets wisselen.

“We reden een dorpje in en het zou daarna ‘op de kant’ gaan. Het was vrij hectisch”, beschreef hij de situatie. “Er waren van die rubberen paaltjes in het midden en daar reden ze tegenop en toen vielen ze.”

“Ik moest vol in de remmen. Ze reden volle bak in mijn achterwiel en dat was toen krom”, aldus Kelderman, die door de materiaalpech circa anderhalve minuut achterstand op de eerste groep opliep.