22 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Kans op waaiers aanwezig in rit naar Carcassonne

Dertiende etappe Tour de France

Dertiende etappe Tour de France

Zorgen waaiers vandaag voor spektakel in de Tour?

Vandaag staat de dertiende etappe in de Tour de France op het programma. Een etappe van Nîmes naar Carcassonne. Er is een kans op waaiers in deze etappe. De wind komt de hele dag uit noordnoordwestelijke richting en waait aan windkracht 2 à 3. Dat is haaks op het parcours en dus is de kans op waaiers absoluut aanwezig.

Dertiende etappe Tour de France

Sprint

De etappe van vandaag is met een lengte van 220 kilometer behoorlijk lang. Onderweg ligt er met de Côte du Pic-Saint-Loup een klimmetje van de vierde categorie. Toch is het geen uitgemaakte zaak omdat de etappe vlak is dat het zal uitlopen op een massassprint. Historisch gezien zorgt een etappe naar Carcassonne altijd voor spektakel en eindigt het vrijwel nooit in een massasprint. In 2018 won Magnus Cort-Nielsen solo de etappe naar Carcssonne en in 2006 deed Yaroslav Popovych het op een zelfde manier.

Powered by WP Bannerize

De dertiende etappe in de Tour de France is vandaag ook weer live te zien op de Nederlandse en Belgische televisie. Via de Eurosport Player kan je vanaf 11.45 uur live naar de etappe kijken. De NOS op NPO 1 begint om 13.20 uur met de live uitzending. Het Belgische Sporza zend vanaf 13.30 uur de etappe live uit op één.

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites