Marathon op natuurijs in Noordlaren

Noordlaren en Nieuw-Buinen strijden om marathon op natuurijs

Met nog een nacht flinke vorst kan het niet anders zijn dan dat we in dit winterseizoen woensdag de eerste marathon op natuurijs krijgen deze winter.

Om 21.00 uur dinsdagavond bakt het er al flink in. Zowel in het noorden; Burgum, Noordlaren en Nieuw-Buinen, maar ook in het Oosterse Haaksbergen vriest het flink. De kans op een marathon is hiermee op woensdag 14 december groot.

Als verenigingen een ijslaag van minimaal 3 centimeter hebben liggen, kunnen ze zich melden bij de KNSB voor een meting. Competitieleider Willem Hut is dan ook hoopvol. “Als het voldoende vriest, staan wij klaar voor die eerste marathonwedstrijd op natuurijs.” 

De ijsclubs van Noordlaren en Burgumn maken op dit moment de grootste kans om woensdag de eerste marathon op natuurijs te organiseren. Als de ijsvloeren woensdagochtend goed zijn dan komt Hut de ijsvloer meten. Hut noemt de kans dat morgenavond de eerste marathon op natuurijs verreden kan worden groot. “Laten we het houden op 80 procent.” 

De laatste marathon op Nederlands natuurijs was op 26 december vorig jaar in Noordlaren, met Maaike Verweij en Bart Hoolwerf als de winnaars. Omdat de dooi daarna intrad, bleef het bij die ene wedstrijd.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.