Meteen naar de inhoud
Home » Kans op flink winterweer met bak sneeuw neemt vanaf zondag toe

Kans op flink winterweer met bak sneeuw neemt vanaf zondag toe

Slaat koning winter komend weekend dan echt toe?

Kunnen we volgende week het ijs op? Als we de weerkaarten mogen geloven krijgen we vanaf zondag een draai om onze oren met een flink pak sneeuw en daarna een aantal dagen flinke vorst.

Oei!

https://www.facebook.com/marc.putto/posts/5641979985828005

De weerkaarten zijn nog een tikkeltje onzeker, maar het dubbeltje lijkt dit weekend echt de goede kant op te vallen. Vanaf vrijdag draait de wind de noordoost hoek in waardoor een flinke bel koude lucht Nederland kan bereiken. Dat zal waarschijnlijk zondag gepaard gaan met een flink pak sneeuw van lokaal misschien wel 10 tot 15 centimeter.

Sneeuw

Toch houden de weerlui nog een slag om de arm want we hebben de afgelopen winters al vaker iets op ons af zien komen wat er uiteindelijk niet kwam. Aan het einde van de week kunnen de weermannen en weervrouwen meer zien en wellicht gaat het dan lekker stevig vriezen zodat we deze winter nog op de schaats komen.

Nog meer sneeuw?

Sommige weermannen verwachten nog veel meer sneeuw op dinsdag

Weer

Geen marathons of Elfstedentocht

Mocht het flink gaan vriezen dan hoeven we niet te rekenen op marathons op natuurijs of een Elfstedentocht. Wegens de coronapandemie en coronamaatregelen kunnen er geen evenementen als deze georganiseerd worden. Laten we dus duimen voor wat ijs een sneeuwpret!

Tags:

Geef een antwoord