Kan een Nederlandse tennisser de Australian Open winnen?

Australian Open (Foto Wikimedia Commons)

Australian Open (Foto Wikimedia Commons)

Van de Zandschulp en Griekspoor bezig aan opmars

Op maandag 17 januari gaat in Melbourne weer een Grand Slam toernooi van start. Kan een Nederlandse tennisser de Australian Open winnen?

Normaliter gesproken gaat er dit jaar geen Nederlander de eerste Grand Slam van het jaar winnen. Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor zitten in de lift richting de top 50 van de wereld, maar in 2022 mogen we absoluut nog geen wonderen verwachten van deze twee Nederlandse talenten. Natuurlijk kan je wel een wedje leggen via bet365 met de bonuscode 2022 als je wel denkt dat een Nederlander in Melbourne gaat winnen.

Van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp is op dit moment de nummer 55 van de ATP-wereldranglijst. De 26-jarige inwoner uit Wageningen stond vorig jaar nog dik buiten de top 100 maar is aan een hele goede opmars bezig. In augustus van 2021 brak van de Zandschulp definitief door toen hij er in slaagde om bij de US Open de kwartfinale te bereiken. De Rus Daniil Medvedev versperde hem toen de weg naar de halve finale. In 2022 kan het dus alleen maar beter en zal van de Zandschulp natuurlijk gaan proberen om verder op de ranglijst te gaan stijgen.

Griekspoor

Ook Tallon Griekspoor brak in 2021 door. Griekspoor stond in oktober nog buiten de top 100 maar leek geïnspireerd door de prestaties van zijn landgenoot. Griekspoor won vanaf oktober maar liefst vijf Challenger tennis toernooien op rij en staat sindsdien bij de beste 65 spelers van de wereldranglijst. Van de 25-jarige Haarlemmer mogen we tijdens deze Australian Open ook geen wonderen gaan verwachten, maar Griekspoor laat net als van de Zandschulp zien dat hij absoluut geen eendagsvlieg is.

Talenten

Maar er komt in de toekomst meer talent aan. Zowel bij de mannen als de vrouwen zitten de prestaties in de lift. Jesper de Jong timmert ook al een jaar aan de weg en komt ook steeds verder bij de Challenger toernooien. In januari 2022 bereikte ook uit Haarlem afkomstige de Jong een halve finale en daarmee lijken er na jaren van droogte eindelijk weer wat Nederlandse tennissers door te breken.

Ook bij de vrouwen zit er de laatste tijd wel weer wat muziek in. Arantxa Rus is al jaren een gevestigde naam in de top 100 van de WTA-wereldranglijst, maar ook hier zien we langzamerhand wat meer talenten naar boven komen. Lesley Pattinama-Kerkhove en Richel Hogenkamp doen al jaren mee, maar Arianne Hartono, Indy de Vroome en Eva Vedder komen er aan en kunnen mogelijk in de toekomst ons tennishart weer sneller doen gaan kloppen.

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: