Jutta Leerdam wint EK sprint in Hamar

Leerdam wint op tweede dag 500 en 1.000 meter

Jutta Leerdam heeft bij het EK sprint in het Noorse Hamar zaterdag met overmacht de Europese titel weten te veroveren.

Op de afsluitende 500 en 1.000 meter kwam Leerdam geen enkel moment in de problemen. De sprintster won beide afstanden en wist met overmacht het kampioenschap te grijpen.

Femke Kok eindigde uiteindelijk als tweede in het algemeen klassement en de Oostenrijkse Vanessa Herzog greep het brons. Marrit Fledderus die debuteerde op dit EK eindigde als vierde.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.