22 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Julian Alaphilippe wint chaotische eerste etappe in de Tour

Julian Alaphilippe wint chaotische eerste etappe in de Tour

Julian Alaphilippe wint chaotische eerste etappe in de Tour

Alaphilippe solo naar de winst in eerste etappe

De Fransman Julian Alaphilippe van Deceuninck Quick-Step heeft zaterdag de eerste etappe in de Tour de France gewonnen. Alaphilippe won niet alleen de etappe, maar is ook de eerste gele trui drager.

Check nu hier de laatste Tour de France informatie

In een chaotische etappe van Brest naar Landerneau waren twee enorme valpartijen te noteren. De eerste kwam ongelukkig tot stand omdat een fan met een kartonnen bord te ver over de weg hing waardoor meerdere renners hard ten val kwamen.

Ook op acht kilometer van de finish was er een hele zware valpartij waar voormalig Tour winnaar Chris Froome ook bij betrokken was. Froome leek last te hebben van zijn heup, maar stapte wel weer op die fiets.

Alaphilippe

Na de massale valpartij op 8 kilometer van de meet reed een select groep met onder anderen Van der Poel, Van Aert en Alaphilippe door richting Côte de la Fosse aux Loups, de slotheuvel van zo’n 3 kilometer met een gemiddelde stijging van 5,7 procent.

Alaphilippe opende het bal op de heuvel, waarna Roglic en Pogacar op een afstandje volgden en later Van der Poel met zich mee kregen. De Franse wereldkampioen bleef echter alleen vooruit, kwam met juichend over de streep in Landerneau en is de eerste geletruidrager in deze Tour de France.

Wilco Kelderman was de beste Nederlander op een vijfde plaats. Bauke Mollema zat ook in de voorste groep en eindigde als negende.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites