Elfstedentocht Sportnieuws

Wat zijn jou warme herinneringen aan de Elfstedentocht van 1997?

LEEUWARDEN РVandaag zend NOS.nl live de Elfstedentocht van 1997 uit. Sport in Nederland zoekt mensen met warme herinneringen aan de toch der tochten vandaag exact 20 jaar geleden. Was jij erbij? of keek je live via de televisie? Laat het ons weten door uw verhaal en beleving te delen met andere Elfstedentocht deelnemers of kijkers.

Reageren kan onderaan de pagina. Wij zijn benieuwd naar de reacties en belevingen.

2 Responses

  1. Vandaag zend NOS.nl live de Elfstedentocht van 1997 uit. Sport in Nederland zoekt mensen met warme herinneringen aan de toch der tochten vandaag exact 20 jaar geleden. Was jij erbij? of keek je live via de televisie? Laat het ons weten door uw verhaal en beleving te delen met andere Elfstedentocht deelnemers of kijkers.

  2. Goedemiddag, heb de tocht gereden en was ingeloot en zat bij de laatste groep (paars volgens mij) die hal mochten verlaten met een uur vertraging en stapten na tienen op het ijs om aan de tocht te beginnen, ik was balk voorbij en bij de geheime stempelplaats zag ik de heren finischen en dacht dit wordt een race tegen de klok, en heb alleen maar gedacht dat ik om 17 uur Franeker te moeten zijn, want dan heb ik nog 7 uren de tijd om 75 km te rijden in het donker!! Dat moet te doen zijn, en was er ook op dat tijdstip daar. Begon steeds harder te waaien en tot aan Dokkum wind tegen. Prachtige en warme onthaal in Dokkum , de rest van de tocht ben ik alleen maar in een vogelvlucht doorheen geknald. Tijd rijden dacht ik ,moet het halen!! Laatste stuk voor de wind was een geweldig lekker gevoel , alleen de verlichting bij de finich, die scheen ons recht in het gezicht en zagen niet wat ijs of land was. Scheuren in het ijs volgen, dan kom je er wel !! Prachtig om het allemaal mee te maken en kan niet wachten op de volgende tocht. 22.00 uur ben ik gefinicht en dat was een happening en geweldige sfeer en wat een feest was het

Geef een reactie