2 maart 2024
Jordan Henderson

Jordan Henderson

Henderson waarschijnlijk in topper tegen PSV beschikbaar

De Engelsman Jordan Henderson (33) speelt de komende 2,5 jaar voor Ajax. Vrijdag werd Henderson in Amsterdam gepresenteerd.

Henderson die jaren een belangrijke speler was bij Liverpool is heel erg duidelijk waarom hij voor Ajax wil gaan spelen. „Omdat het een van de grootste clubs ter wereld is, en de grootste in Nederland. Het is een unieke kans om voor zo’n grote club uit te komen”

Henderson speelde het afgelopen in Saoedi-Arabië bij Al-Ettifaq maar kon daar niet echt zijn draai vinden. “Ik zou anderen niet adviseren om niet naar Saoedi-Arabië te gaan. Het werkte voor mij helaas niet, maar dat gebeurt soms in het leven en zeker in het voetbal.”

De kans is groot dat Henderson pas op 3 februari tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV zijn debuut kan maken voor Ajax. De 33-jarige middenvelder is nog in afwachting van een vereiste werkvergunning. Omdat Engeland geen deel meer uitmaakt van de Europese Unie, kan dat nog wel een week duren.

Tot die tijd mag de voormalige aanvoerder van Liverpool ook niet trainen met zijn nieuwe ploeggenoten. Daardoor mist hij niet alleen de thuiswedstrijd van zondag tegen RKC Waalwijk, maar ontbreekt hij volgende week waarschijnlijk ook op het kunstgras van Heracles Almelo.

Kijk nu live sport via www.sportstream24.nl