Meteen naar de inhoud
Home » Joop Alberda zegt sportwereld vaarwel

Joop Alberda zegt sportwereld vaarwel

Alberda stapt op als technisch directeur

Joop Alberda (69) zegt de sportwereld vaarwel. Op 1 november legt hij zijn functie als technisch directeur van de volleybalbond neer.

,,Ik heb in mijn leven een bijzondere reis door de topsport mogen maken”, zegt Alberda, die in 1996 als coach van de volleybalmannen goud pakte op de Spelen van Atlanta. ,,Mijn reis is begonnen in het volleybal, en eindigt daar nu ook. De laatste jaren heb ik goed samengewerkt met de directie en het kader van de nationale teams. Ik ben bij de Nevobo thuisgekomen, en het huis is beter op orde dan ooit. De loper voor de komende jaren ligt uitgerold, en als de ontwikkeling zo doorgaat, dan gloort deelname aan de Olympische Spelen van Parijs. Voor nu is het klaar, en wordt het tijd voor een andere arbeid-rust verhouding.”

Herman Meppelink volgt Alberda per 1 januari 2022 op.

Gratis Sport Kijken

Online sport kijken? Check dan eens de voetbal livestream pagina van Actueel Sportnieuws. Wil je online meerdere sporten gratis kijken dan kan je ook via deze livestream van Gratis Sport Kijken proberen om een livestream te vinden. Het laatste wielrennen en veldrijden nieuws is ook te vinden via Sport in Nederland.

Geef een antwoord