Jong Oranje begint EK met 1-1 tegen Roemenië

Jong Oranje begint EK met 1-1 tegen Roemenië

Scherpen voorkomt nederlaag van Oranje

Powered by WP Bannerize

Jong Oranje is het EK voetbal begonnen met een gelijkspel tegen Roemenië. De openingswedstrijd eindigde woensdagavond in 1-1.

Meer voetbalnieuws? Check het hier

In het eerste kwartier begon de ploeg van bondscoach van de Looi fel en dat resulteerde in een kans voor Dani de Wit die een kopbal net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. Even later was het wel raak toen Perr Schuurs uit een hoekschop van Justin Kluivert voor de 1-0 zorgde.

Nederland gaf weinig weg had het verdedigend goed op orde, maar doelman Scherpen was kansloos op een vrij trap van Ciobanu. De Roemeen krulde de bal in de kruising. In de tweede helft ging Jong Oranje op jacht naar de 2-1 maar kregen de Roemenen de beste kans op de 1-2. Een kopbal van Ganea kon door een prima reflex van Scherpen verwerkt worden tot corner.

Oranje begint daardoor het toernooi teleurstellend, maar zal zich nu gaan voorbereiden op het duel met Duitsland want zaterdagavond op het programma staat. De Duitsers wonnen met 3-0 van Hongarije dus Nederland kan zich de borst nat maken.

Geef reactie

Laat reactie achter