Alternatieve Elfstedentocht Weissensee Marathonschaatsen Sportnieuws

Jillert Anema baalt van situatie tussen AB Vakwerk en Royal A-ware


INZELL – Schaatscoach Jillert Anema baalt van de situatie tussen AB Vakwerk en zijn team Royal A-ware. Dat zei de schaatscoach in gesprek met schaatsen.nl

Simon Schouten en Arjan Stroetinga kregen zaterdag bij het ONK op de Weissensee een ronde kaart en werd zijn marathonteam Royal A-ware neergezet als een stel cowboys die in de finale niet schromen fysieke middelen te gebruiken en zondigen tegen de regels van fair play. Teun Breedijk, teammanager van AB Vakwerk, haalde bovendien keihard uit naar Royal A-ware, dat in zijn ogen al tijden Gary Hekman ‘zoekt’.

Dat is tegen het zere been van de Fries. “Dat ik rijders zou opzetten tegen andere jongens is pertinent niet waar”, zegt Anema. “Ik heb ook meteen nadat dit verhaal mij ter ore kwam contact gezocht met Breedijk. Dat lukte niet, en ook vanmorgen is dat niet gelukt. Ik wil hem duidelijk maken dat dit absoluut niet zo is. Maar ook dat het niet goed is als wij als begeleiding zo met elkaar omgaan. Breedijk had mij moeten bellen als hij kwaad is op me.”

Dat voornemen voor contact, waarover ook AB Vakwerk-coach Roy Boeve zich positief uitsprak, is er al, vertelt Anema. “We hebben al afgesproken dat we eens een bakkie met elkaar moeten doen zodra er tijd is. Die afspraak staat. Probleem is dat ik 250 dagen per jaar weg ben. In emoties wordt nu echter dit geroepen. Het liefst had ik zaterdag direct contact gehad, dan was dit al lang uit de wereld geweest. Daar baal ik echt ontzettend van, want dit voegt helemaal niets toe. Maar ik neem het Breedijk niet eens kwalijk. Voor mijn gevoel hebben we helemaal geen verkeerde relatie met elkaar.”

Lees nu ook:  Video: Parcours Ronde van Vlaanderen 2017

Dat er iets speelt tussen zijn ploeg en Gary Hekman, ontkent Anema niet. “Ik heb Hekman daar ook weleens over aangesproken, vlak voor het WK. Moesten we met elkaar rijden en samen een wereldtitel binnenhalen. Hij was toen nog niet zo ver om dingen achter zich te laten, maar ik raad iedereen aan om dat nu wel te doen.”

Opvallend: zaterdagavond zouden de mannen van Royal A-ware en AB Vakwerk alweer gezamenlijk een drankje hebben genuttigd. “Prima”, vindt Anema. “En het zou toch van de zotte zijn als de jongens een biertje drinken met elkaar en de begeleiding elkaar in de haren vliegt? Ik denk dat het allemaal de emoties van het moment zijn.”