29 februari 2024
Jeltje Post (54) Schaatst Op De Weissensee Voor Kika

Jeltje Post (54) schaatst op de Weissensee voor Kika

130 deelnemers schaatsen de Alternatieve Elfstedentocht voor Kika

Jeltje Post (54) uit het Friese Damwâld reist dit jaar voor de vierde keer af naar de Weissensee om mee te doen aan de Alternatieve Elfstedentocht.

Doneer nu: Jeltje Post – Schaats voor KiKa

Kika

Post kreeg in 2019 baarmoederhalskanker en rijdt sindsdien de tocht voor het goede doel van Kika. Ze zet zich er volledig voor in omdat elke cent belangrijk is voor onderzoek tegen kanker bij kinderen. “Toen ik voor de eerste keer meedeed was er bij kinderen 72% kans op genezing en dit is nu al opgelopen tot 81%. Het is zo ontzettend belangrijk dat er nog meer geld komt voor Kika”, aldus Post.

Post die in het dagelijkse leven een eigen beautysalon heeft en daarbij ook nog buschauffeur is en taxi chauffeur pakt de reis naar Oostenrijk groots aan. “Ik heb een Touringcar geregeld en van de 50 plaatsen zijn er nu 48 bezet. In totaal gaan we met 130 mensen naar de Weissensee om voor Kika te gaan schaatsen. De groep word met de jaren steeds groter”.

Jeltje Post

De Weissensee

In 2018 deed Post voor de eerste keer mee op de Weissensee. Door corona ging het evenement twee jaar niet door. Vorig jaar was ze ook naar Oostenrijk afgereist maar kon toen niet meedoen aan de tocht. “Het ijs was vorig jaar in de eerste week te dun. We zijn er wel geweest maar hebben niet kunnen rijden”.

Dit jaar zal het ijs en wederdienende de derde keer zijn dat Post aan de start zal staan op de Weissensee. “Doordat ik baarmoederhalskanker heb gehad en ook al 54 jaar ben ga ik de tocht niet uitrijden, maar ik ga er wel alles aandoen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Kika”.

Wil je na het lezen van dit artikel een bijdrage doen voor Kika? Klik op onderstaande link en doneer snel.

Doneer nu: Jeltje Post – Schaats voor KiKa

Kijk nu live sport via www.sportstream24.nl