Jeffrey Herlings wereldkampioen MXGP

Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings

Herlings wint vijfde wereldtitel in zijn carrière

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft woensdagmiddag in Lombardije de MXGP wereldtitel weten te veroveren. De Brabander won de eerste manche, en was ook in de tweede manche het sterkste.

In die laatste manche moest Herlings na een mindere start in de achtervolging bij Romain Febvre, die direct bij de start de leiding veroverde. In bijna vier minuten tijd had de Nederlander zijn Franse concurrent bijgehaald en consolideerde hij zijn koppositie. Febvre kam ook nog ten val, waardoor de strijd om de wereldtitel beslist was.

Herlings werd in 2018 al eens wereldkampioen in de MXGP. De afgelopen twee jaar kon hij door blessures niet meedoen om de eindzege en werd de titel veroverd door de Sloveen Tim Gajser. Ook dit seizoen miste hij een Grand Prix door een schouderbreuk, die hij opliep toen in Oss een motor op zijn schouder viel. Hij keerde echter alweer snel terug op de motor.

Gratis Sport Kijken

Online sport kijken? Check dan eens de voetbal livestream pagina van Actueel Sportnieuws. Wil je online meerdere sporten gratis kijken dan kan je ook via deze livestream van Gratis Sport Kijken proberen om een livestream te vinden. Het laatste volleybal, hockey en handbal nieuws is ook te vinden via Sport in Nederland.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: