Jasper Stuyven wint Milaan San Remo

Stuyven volgt van Aert op in Milaan San Remo

De Belgische wielrenner Jasper Stuyven heeft zaterdagmiddag Milaan San Remo op zijn naam geschreven. Stuyven is daarmee de opvolger van zijn landgenoot Wout van Aert die in 2020 de voorjaarsklassieker won.

Meer wielernieuws lezen? check het hier!

Stuyven demarreerde op circa 3  kilometer van de streep en hield precies genoeg over om de grootste zege uit zijn carrière te boeken. Caleb Ewan sprintte naar de tweede plek, voor titelverdediger Wout van Aert, Peter Sagan en Mathieu van der Poel.

Van der Poel, Van Aert en Julian Alaphilippe lieten zich wel zien op de slotklim de Poggio, maar ze konden het verschil niet maken op de laatste klim van de koers. Van der Poel zat bij de aanval van Alaphilippe ook iets te ver van achteren.

Een groep van zo’n twintig renners ging op weg naar San Remo en Stuyven timede zijn aanval perfect. De 28-jarige renner van Trek-Segafredo sloeg een gaatje, kon even bijkomen in het wiel van Søren Kragh Andersen toen de Deen bij hem aansloot en had precies genoeg over in de sprint om de aanstormende favorieten te verrassen.

Stuyven zegevierde al in Kuurne-Brussel-Kuurne (2016) en de Omloop Het Nieuwsblad (2020), maar hij had nog niet eerder een van de vijf monumenten in het wielrennen gewonnen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *