22 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Jasper Cillessen niet naar EK

Jasper-Cillessen

Bizot vervanger van Cillessen tijdens EK

Jasper Cillessen gaat niet naar het EK. Door een positieve coronatest valt de 32-jarige doelman af voor het eindtoernooi wat op 11 juni van start gaat.

Check hier de groep van Oranje

Bondscoach Frank de Boer heeft vandaag besloten dan Cillessen niet mee gaat naar het EK. “Ik heb Jasper vanochtend op de hoogte gesteld van mijn beslissing. Laat ik vooropstellen dat ik dit ongelooflijk zuur vind voor Jasper. Maar ik moest de knoop doorhakken. Het is bekend dat hij positief getest is op corona. Daardoor heeft hij een belangrijk deel van de voorbereiding gemist”, aldus bondscoach Frank de Boer.

“We weten niet hoelang het gaat duren tot dat hij weer 100% fit is. Ik wil wat dat betreft geen risico nemen. We staan aan de vooravond van een EK en ik wil zekerheid. Hoe naar ik het ook voor Jasper vind.” Cillessen wordt in de Oranje-selectie vervangen door AZ-doelman Marco Bizot, die als vierde keeper eigenlijk was afgevallen.

Cillessen zou beginnen aan zijn tweede eindronde, nadat de voormalig keeper van Ajax en Barcelona eerder met Oranje actief was op het WK 2014. Onder Louis van Gaal was Cillessen de eerste keus onder de lat. Opmerkelijk genoeg werd hij in de kwartfinale tegen Costa Rica (0-0) vlak voor tijd naar de kant gehaald om Krul de strafschoppenserie te laten keepen. Laatstgenoemde sleepte het Nederlands elftal toen door de penaltyreeks (4-3).

Powered by WP Bannerize

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites