Anco Jansen aanvoerder van FC Emmen vertrok in 2015 naar Turkijë. En volgens Jansen verdiende hij daar geld als water. In gesprek met Veronica Inside laat Jansen weten dat geld de enige reden was voor zijn vertrek naar de Turkse competitie.

“Voor het geld. Dat was dé reden”, zegt Jansen eerlijk tegen Veronica Inside. Jansen vertelt dat het salaris in Turkije ‘meer dan drie keer’ het salaris in de Eredivisie is. “Zeker, meer.”

Jansen vertelt over zijn afgeketste transfer naar Celtic. De middenvelder wilde dolgraag naar de Schotse competitie, maar De Graafschap werkte niet mee. “Als je bij De Graafschap speelt en je kan naar Celtic, lijkt het me logisch dat je graag wilt. Dat het is misgegaan lag niet aan mij. Het is heel lang geleden. Het enige wat ik erover kan zeggen is dat dat een reden is geweest waarom ik niet bij een grotere club terecht ben gekomen.”

De verhoudingen tussen club en speler waren daarna niet gezond meer. “Natuurlijk is het dan klaar. Overal zal dat zo zijn. Als het mislukt weet je ook dat je te maken krijgt met een speler die niet meer zo gemotiveerd is als daarvoor. Helaas, het is niet gebeurd.”