Sportnieuws Voetbal

Reading ontslaat trainer Jaap Stam

Jaap Stam, Reading

Tegenvallende resultaten worden Stam fataal

READING –  Jaap Stam is per direct vertrokken als manager van Reading. De Championship-ploeg maakt dat woensdagochtend bekend via de officiële kanalen. Stam stond al maanden onder de druk bij het in degradatienood verkerende Reading.

Waar The Royals vorig seizoen – het debuutjaar van Stam – tot het laatste moment streden om promotie naar de Premier League, is het deze jaargang kommer en kwel. Met nog enkele speelrondes te gaan in het Championship staat Reading slechts enkele punten boven de degradatiestreep. In de laatste achttien duels onder Stam werd er slechts één zege geboekt.
Reactie Jaap Stam

“We hebben op een goede manier met elkaar gesproken en kwamen tot de conclusie dat het beter was als de wegen zouden scheiden”, zegt de 45-jarige Stam in een reactie aan Voetbal International. “zijn er nieuwe impulsen nodig bij een club als het tij moet worden gekeerd. Natuurlijk is het vervelend. Maar dit kan een keer gebeuren in je trainerscarrière. Zeker in het huidige profvoetbal. Ook in het Championship wisselen clubs steeds sneller van trainer. Met bijna twee seizoenen heb ik het nog vrij lang volgehouden.”

Stam zal niet terugkeren naar Nederland na zijn ontslag. “Voorlopig blijf ik met mijn gezin in Engeland”, zegt de coach. “Onze kinderen maken het schooljaar hier af en dan zullen we zien wat er op mijn pad gaat komen. Het is een leerzame periode geweest bij Reading, met die ervaring op zak wil ik straks een nieuwe uitdaging als trainer aangaan.”