‘In juni pas weer voetbal in de eredivisie’

‘In juni pas weer voetbal in de eredivisie’

26 maart 2020 0 Door Sportredactie

Louis Everard voorzitter van de spelersvakbond VVCS verwacht niet dat er de komende week een bal zal gaan rollen in het Nederlandse betaalde voetbal.

Everard verwacht dat het allemaal een moeilijk verhaal zal gaan worden. De Eredivisie en eerste divisie liggen vooralsnog tot 6 april stil. Maar ook bij de KNVB gelooft niemand dat er over twee weken alweer gevoetbald wordt. Het wachten is op nieuwe richtlijnen van het RIVM voor sportclubs. „Maar ik verwacht dat het lastig is om al voor 1 juni te beginnen”, stelt Everard. „Nou, dan lukt het dus niet om voor 30 juni te finishen. Dat kan bijna niet. Het begint nu allemaal bij de FIFA”, verwacht Everard. „Zij zijn bezig met een noodplan en daar passen ook maatregelen in om de competities uit te stellen. Vervolgens is het zaak dat we hier in Europa samen met elkaar gaan optrekken. Want anders wordt het een chaos. Alleen samen kunnen we dit oplossen.”

Formule-1-live-stream-gratis

Op 30 juni lopen veel contracten van voetballers af. Hakim Ziyech is een dag later bijvoorbeeld geen speler van Ajax maar van Chelsea. „Die transferwindow moet dus worden uitgesteld”, zegt Everard. „Dat kan, als iedereen instemt. En dat zal ook wel moeten, want anders maak je de competities niet eerlijk af. Zelfs als je 31 juli als laatste speeldatum van het seizoen neemt, dan weet je niet of ze daar in Spanje of Italië genoeg aan hebben. We worden hier ook iedere dag ingehaald door de actualiteit, maar daar is de situatie nu nog een stuk erger. Het vervelende is dat je de competities niet kan blijven opschuiven, want spelers moeten aan het einde van het seizoen ook op vakantie en volgend jaar zomer wordt het EK gespeeld.”