24 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

In 2021 geen Formule 1 Grand Prix van Australië

Formule 1 Grand Prix Australië (Foto Wikimedia Commons)

Formule 1 Grand Prix Australië (Foto Wikimedia Commons)

Geen races dit jaar meer in Australië

De Formule 1 Grand Prix van Australië gaat in 2021 niet door. De race die stond gepland voor zondag 21 november is afgelast.

De beperkingen mede met de logistieke problemen ten gevolge van de coronapandemie hebben doen besluiten dat het onmogelijk is om een Formule 1 Grand Prix op Albert Park door te laten gaan.

Ook vorig jaar ging de Formule 1 Grand Prix van Australië niet door. Vlak voor het begin van de eerste vrije training werd besloten de race af te gelassen. “We zijn heel teleurgesteld dat de fans voor het tweede jaar op rij niet de beste coureurs aan het werk kunnen zien “,zei AGPC-voorzitter Paul Little.

De directie van de Formule 1 zal gaan kijken of er elders in dat weekend een Grand Prix georganiseerd kan gaan worden. De kalender van 2021 bestaat voor het eerst in de geschiedenis uit 23 races, en de F1 wil er alles aan doen om dat ook te behouden.

MotoGP Phillip Island

Ook de wedstrijd van de MotoGP in Australië, die op 24 oktober zou worden gehouden op Phillip Island, gaat niet door. De organisatie van de WK wegrace heeft daarom de race in Maleisië een week naar voren geschoven. Deze wedstrijd wordt nu op 24 oktober gehouden.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites