Marathonschaatsen

IJsclubs Haaksbergen en Noordlaren klaar voor vorstperiode

NOORDLAREN/HAAKSBERGEN – De ijsmakers van ijsvereniging de Hondsrug in Noordlaren en  IJsvereniging IJsch in Haaksbergen zijn er helemaal klaar voor. Wie legt als eerste een ijsvloer neer die geschikt is om de eerste schaatsmarathon op natuurijs te organiseren.

Stand van zaken
IJsvereniging de Hondsrug in Noordlaren wilde zondagavond van start gaan met het leggen van de ijsvloer. Echter hebben de ijsmeesters de werkzaamheden tijdelijk uitgesteld omdat de vorst nog op zich laat wachten.

Ook in Haaksbergen zijn ze klaar voor de strijd om de organisatie. Daar hebben de vrijwilligers van IJsch, net als Noordlaren, zaterdag de puntjes op de i gezet en is het wachten op de vorstperiode.

Afvallers
Bij IJsvereniging Nieuw-Amsterdam/Veenoord staan de ijsmeesters ook in de startblokken. Maar niet om mee te dingen naar de organisatie van de eerste marathon. “Daar is onze ondergrond niet goed genoeg voor, dat blijft een terugkerend probleem”, zegt Jan Baarslag tegen RTV Drenthe.

In Nieuw-Buinen moet er rondom de baan nog van alles gebeuren om een marathon veilig te kunnen organiseren. En dus komt deze vorstperiode goed uit. De leden kunnen lekker schaatsen, en de ijsvereniging kan zo warmdraaien. “Volgend jaar gaan we onze uiterste best doen om mee te doen in de strijd om de eerste marathon op natuurijs te organiseren”, zegt Wessels tegen RTV Drenthe.