Christian Horner zag zijn vermoeden dat Max Verstappen op dit moment de beste coureur in de Formule 1 is, vorige week in Oostenrijk naar eigen zeggen bevestigd worden. Volgens de Red Bull Racing-teambaas kan niemand tippen aan de Nederlander in zijn huidige vorm.

De 21-jarige Verstappen boekte op de Red Bull Ring zijn eerste seizoenszege en klom daarmee naar de derde plek in de WK-stand, achter het Mercedes-duo Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Max Verstappen (rechts) wint Grand Prix van Mexico. Lewis Hamilton wereldkampioen
Max Verstappen (rechts) wint Grand Prix van Mexico. Lewis Hamilton wereldkampioen (Foto Wikimedia Commons)

Na de winst van Verstappen in Oostenrijk – bovendien de eerste Grand Prix-zege van Red Bull in 2019 – liet Horner zich ontvallen dat hij al een tijdje het idee had dat zijn pupil de beste coureur is, zelfs beter dan vijfvoudig kampioen Hamilton.

Op een persbijeenkomst in de aanloop naar de Britse Grand Prix van komend weekend herhaalde hij die lezing nog maar eens. “Gezien zijn huidige vorm is hij dat wel, ja. Hij steekt de laatste twaalf maanden in de vorm van zijn leven en dan is hij de beste coureur ter wereld.”

“Hoe ik dat kan onderbouwen? Hij zit niet in de beste auto. Maar als je kijkt naar wat voor prestaties hij sinds de race van vorig jaar in Montreal in die auto heeft neergezet, dan kom je tot de conclusie dat hij vrijwel foutloos is geweest.”