Max Verstappen won zondagavond de Grand Prix van Miami. Teambaas Christian Horner liet na afloop weten blij te zijn met de sterke Verstappen die hij had gezien tijdens de race.

Het plan wat het team smeedde met Verstappen kwam uit. “In de eerste rondes bleef Max bij hem in de buurt en lette hij goed op zijn banden. Tegelijkertijd moesten we druk blijven zetten”, aldus de Brit. “Toen het gat was gedicht, maakte Max gebruik van zijn topsnelheid. Het was een tactische race.”

Horner was met name tevreden hoe Verstappen de auto naar huis reed na de safetycar. “We gaven alles. Tijdens de safetycar hadden we het geluk dat Ferrari geen pitstop maakte om naar zachte banden te wisselen. Dat hielp, al konden we Charles niet van ons afschudden toen hij op DRS-afstand van Max zat”, zei Horner na de race.

“Op zo’n moment kan ieder foutje afgestraft worden, maar Max deed het voortreffelijk. Hij was foutloos. Het kostte hem ongeveer vijf of zes rondes om het gat weer te vergroten en vanaf toen had hij de controle.”

Scroll to top
%d bloggers liken dit: