Hoolwerf en Verweij winnen marathon op natuurijs in Noordlaren

Bart Hoolwerf

Bart Hoolwerf

Hoolwerf en Verweij naar de winst in Noordlaren

Bart Hoolwerf en Maaike Verweij hebben zondagavond in het Groningse Noordlaren de eerste marathon van dit seizoen op natuurijs weten te winnen.

Zondagmiddag om 13.30 uur werd besloten dat het ijs in Noordlaren van een hele goede kwaliteit was en dat de marathonschaatsers in actie konden komen. Voor de meeste schaatsers kwam dit geschenk uit de lucht vallen want de meesten hadden al plannen met de familie op tweede kerstdag.

Marathonschaatsen Noordlaren

Verweij en Hoolwerf winnen

Bij de dames won Maaike Verweij de wedstrijd door in de eindsprint Ineke Dedden en Dieuwertje van Kalken te kloppen. Voor de 20-jarige Verweij was het haar eerste zege bij de marathondames. “Heel gaaf dat ik het in mijn eentje heb gered. Ik zat dit seizoen al een paar keer tegen het podium aan, dus ik ben heel blij met deze overwinning”, zei de 20-jarige schaatster uit het Drentse Veenhuizen bij de NOS.

Bij de mannen won Bart Hoolwerf de wedstrijd over 100 ronden. Hoolwerf reed zondagmiddag bij het OKT nog de 5.000 meter in een nieuw persoonlijk record, maar was present in Noordlaren om voor de winst te knokken. Hoolwerf bleef Sjoerd den Hertog en Crispijn Ariëns voor in de sprint.

De wedstrijd in Noordlaren is voorlopig de laatste marathon op natuurijs. Vanaf maandag gaat het flink dooien. Wellicht zien we de marathonschaatsers in januari of februari nog wel weer terug als er een nieuwe vorstperiode misschien dan gaat aanbreken.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: