NIJMEGEN – NEC heeft dinsdagavond de achtste finale in de strijd om de KNVB beker bereikt. De Nijmegenaren wonnen thuis met 3-0 van Achilles’29. In De Goffert was een belangrijke rol weggelegd voor arbiter Dennis Higler.

De scheidsrechter van dienst liet zich twee keer overrulen door de videoreferee, die in de eerste helft een gele kaart voor NEC-verdediger Suently Alberto in rood omzette en na rust een strafschop voor de Nijmegenaren terugdraaide.

Ondanks de manmindersituatie ging de thuisploeg toch met een voorsprong rusten. Twintig minuten nadat Higler door de videoscheidsrechter was overtuigd om Alberto met rood te bestraffen voor een harde tackle, opende Arnaut Groeneveld de score namens de ploeg van trainer Adrie Bogers.

Ruim tien minuten na de hervatting sloeg de videoref opnieuw toe. Vlak nadat Achilles-speler Shuremy Felomina met zijn tweede gele kaart was weggestuurd door Higler, zette de videoscheidsrechter een penalty voor NEC om in een vrije trap.

Uit de vrije trap kwam NEC echter wel tot scoren. Achilles-doelman Timo Plattel kreeg de bal niet onder controle, waarna Ferdi Kadioglu van dichtbij kon binnentikken. In de slotfase bepaalde Mohamed Rayhi de eindstand nog op 3-0.