23 februari 2024
Het uitstekende seizoen van Feyenoord (Foto Pixabay)

Het uitstekende seizoen van Feyenoord (Foto Pixabay)

Feyenoord heeft dit seizoen echt bewezen dat ze tot nog toe de beste ploeg in Nederland zijn. Naast het behalen van goede resultaten in het afgelopen seizoen, zoals de finale van de Conference League, laat Feyenoord ook een aantal prachtige prestaties zien tijdens dit seizoen. Met trainer Arne Slot aan het roer staat de ploeg uit Rotterdam-Zuid na meer dan de helft van het seizoen bovenaan in de Eredivisie. En ondanks dat er afgelopen zomer een heleboel spelers vertrokken voor grote bedragen, is Feyenoord er toch weer in geslaagd een goede selectie neer te zetten, die nog op drie fronten actief is. Het lijkt dan ook zeker niet uitgesloten dat Feyenoord tot het einde gaat meedoen voor de landstitel dit seizoen.

Hoe staat Feyenoord er in de Eredivisie voor?

Feyenoord staat momenteel op de eerste plaats in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben tot nu toe 21 wedstrijden gespeeld, en hebben een voorsprong van twee punten op AZ, drie op Ajax en vier op PSV. Hoewel er nog een relatief lange weg te gaan is, lijkt Feyenoord goede papieren te hebben voor het behalen van de landstitel. Dit heeft er ook mee te maken dat de Rotterdammers richting het einde van het seizoen het makkelijkste programma lijken te hebben in vergelijking met de naaste concurrenten. Kijk voor gratis weddenschapstips en voorspellingen met soswedden.com op hun website om te zien welke odds er worden weergegeven voor de komende wedstrijden van Feyenoord.

Wanneer werd Feyenoord voor het laatst kampioen van Nederland?

Feyenoord werd voor het laatst kampioen van Nederland in 2017. Het was de eerste keer sinds 1999 dat Feyenoord de titel won. Het lijkt er, gezien de goede vorm van de laatste jaren, op dat de supporters dit keer wel eens een stuk minder lang zullen moeten wachten. De verwachtingen zijn hooggespannen in Rotterdam, en dat geldt niet alleen voor het restant van de competitie. Ook in de KNVB beker en de Europa League doet Feyenoord namelijk nog volop mee. Daarmee zijn ze nog altijd in de race voor drie verschillende prijzen.

Arne Slot

Arne Slot is een Nederlandse voormalig voetballer die momenteel als hoofdtrainer werkzaam is bij Feyenoord. Hij begon zijn carrière als speler bij FC Volendam, waar hij in 2003 debuteerde in het betaalde voetbal. In 2006 maakte hij de overstap naar AZ Alkmaar, waar hij twee seizoenen speelde. In 2008 ging hij terug naar FC Volendam en speelde daarna voor Heracles Almelo en SC Heerenveen. Na zijn actieve carrière begon Slot aan een loopbaan als trainer, waarbij hij onder andere werkte bij FC Twente, Vitesse, AZ en nu dus Feyenoord. Over het algemeen wordt Arne Slot gezien als een grote spil in het succes van Feyenoord. Dat was vorig jaar al zo, nadat hij bijna het onmogelijk presteerde door op een haar na een Europese prijs te pakken. Als dit was gelukt, dan zou het voor het eerst sinds 2002 geweest zijn dat een Nederlandse club weer een prijs had gepakt in Europa. Toen was dit ook Feyenoord, en wonnen de Rotterdammers de UEFA Cup door in de eigen Kuip Borussia Dortmund in de finale te verslaan.

Kijk nu live sport via www.sportstream24.nl